Anti-chipping en Chip Coatings

Auto coaten

 

 

Anti-chipping films zijn gemaakt van een polyester film die wordt toegepast op het metalen oppervlak van een auto. Zij worden gemaakt om de auto tegen steenslag te beschermen en zij worden vervaardigd in verschillende metalen en minder ruwe materialen.

Anti-scheurfolies zijn over het algemeen vervaardigd van thermoplastische kunststof en zijn weerbestendig. Sommige films kunnen ook van polymeren zijn gemaakt. Temperatuur verlagende materialen zoals am Transformation TM coating zorgen voor temperatuurbewaking en -beheersing voor toepassing in een voertuig. De overgang van de ene toestand van de materie naar een andere toestand kan worden gecontroleerd en de snelheid van de verandering kan worden geregeld.

Enig verschil met traditionele wassen

Steenfilets verkorten de tijd die bij warm waxen verstrijkt voordat het oppervlak van de wax begint te drogen, wat vooral belangrijk is bij toepassing in warmere maanden. De traditionele natte toepassing van wax wordt voltooid nadat de film is opgedroogd, en daarom geeft dit type wax een dof, wazig uiterlijk. In dit geval is het de bedoeling dat het gladde oppervlak van de wax behouden blijft totdat de tijd is aangebroken dat het oppervlak volledig is opgedroogd.

Stone-chips kunnen worden aangebracht wanneer de was nog nat is op het oppervlak en afkoelt, daarom is deze methode alleen geschikt voor warme klimaten. Wanneer de folie wordt aangebracht, wordt het gehele oppervlak in één keer bedekt. Grotere spaanders kunnen worden gebruikt om grotere oppervlaktegebieden te verbeteren, bijvoorbeeld zou de gemiddelde bestuurder een spaanderontwerp moeten kiezen dat breed genoeg is om de volledige voorkant, de achterkant, en de binnenlandse gebieden te behandelen. Dezelfde techniek wordt ook gebruikt voor wielen en wieluiteinden.

Bestuurders houden er soms van om hun eigen aangepaste ontwerpen op hun auto aan te brengen, als een kwestie van persoonlijke stijl. De toepassing van de technologie van de aminatiedoek is gelijkaardig, maar wordt gemaakt van katoen andimslet met een vlotte vilten oppervlakte. Deze doeken zijn gebonden om vuil te worden, nochtans kunnen de vilten oppervlakten na toepassingen worden gewassen om om het even welk vastzittend vuil te verwijderen.

Hakken en steenhakken

Steenchips en chipcoatings worden vooral gebruikt wanneer er een grote verscheidenheid aan verschillende en zeldzame initialen of nummers is. De meest populaire toepassing is RIN 50919, RIN ex tax, ware en slijtage. Deze toepassingen worden altijd best aan een professional overgelaten om beschadiging en verkeerde identificatie te voorkomen. Er zijn veel meer minder belangrijke grafiek die kan worden gemaakt en op voertuigen worden toegepast.

Het toepassen van deze producten in verschillende maten is essentieel voor de bruikbaarheid en duurzaamheid. Indien zij slechts in één maat beschikbaar zijn, wordt het bijna onmogelijk om een groot ontwerp op een voertuig te gebruiken. Om de grootste duurzaamheid te verzekeren, moeten handmaten van deze artikelen worden gebruikt. Als u ze met de hand aanbrengt, worden ze misvormd en zullen ze er hoogstwaarschijnlijk niet origineel of professioneel uitzien. Voor beste verschijning en adhesie, zouden de grafiek van maximaal 2 duim breed bij 4 duim hoog moeten worden gekozen. Als meer dan 2 inches breed nodig zijn, zijn professionele toepassingen vereist.

lees meer:

Auto polijsten Den Haag

Glascoating auto

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>