Bedrijfsfilm

 

Bedrijfsvideo laten maken

 

Je laat zien waar het voor bedoeld is.

Is het gemaakt voor de “juiste mensen”? Hoe kunt u ervoor zorgen dat het publiek een “juist persoon” is?

Reclame is sterk gebaseerd op “wat zit er in de doos”, “hoe wordt het getoond” en de “betekenis van de boodschap erachter”. In een bedrijfsfilm – tenminste de films die relevant, relateerbaar en relevant voor de industrie zijn – moet je je concentreren op hoe je product of dienst daadwerkelijk wordt gebruikt en welke positieve voordelen het biedt. Er is een groot verschil. Reclame gaat uit van de kennis en het begrip van de kijker; ze gaat ervan uit dat u weet wat uw product of dienst doet. In een bedrijfsfilm wordt van de kijker verwacht dat hij uw product of dienst leert kennen en wordt voorgelicht over hoe het werkt. Dit verschil leidt effectief tot een wereld van verschil.

Het eerste merk dat ik me herinner dat ik op een “Chris Hardwick” product slide zag is de Xbox 360. Een van mijn vrienden was er trots op dat hij zijn Xbox op de TV gebruikte – het lag niet voor de hand. Het grappige is dat dit merk nu bijna dood is. Het is een klassiek voorbeeld dat je er niet van uit mag gaan wat je doelgroep uit een bedrijfsfilm zal halen.

>’Het gaat niet alleen om het product’. Dit is een citaat uit een memo van Microsoft waarin wordt beschreven hoe je een bedrijfsfilm moet benaderen. Er is een publiek dat wil weten waar de concurrentie mee bezig is, die een verhaal hebben, die iets opbouwen, hoe dingen worden gemaakt, die iets beter proberen te maken en waarom. Bedrijfsfilms gaan heel erg over deze dingen’ (Van Mark Weinkrantz, een Corporate Film Writer).

Is de voorbereiding van een bedrijfsfilm nuttig of tijdrovend?

Jezelf mentaal en geestelijk voorbereiden op een bedrijfsfilm is een tijdrovend proces. Er komt heel wat planning bij kijken. Een van mijn organisaties (die in 3 bedrijfstakken werkt) produceert maandelijks een reeks bedrijfsfilms. Daarbinnen moeten deze jongens zich voorbereiden op wat ze tegen het publiek gaan zeggen, leren van de succesverhalen, de pogingen die het filmteam doet en wat al niet meer. Voor de hierboven genoemde (consumentenelektronica) beginnen zij het project met een tijdspanne waarin zij onwetende consumenten de vervelende vragen laten stellen – wat zit er in de doos? Hoeveel gaat dit kosten, hoeveel gaat u betalen? Ik heb het over de corporate film schrijvers. Zij kennen deze vervelende vragen maar hebben zelden tijd om terug te geven.

Een andere tip die we kunnen geven is om niets dan goede contacten te gebruiken. Je wilt geen sollicitatiegesprek met een passief talent. Binnen een bedrijf kennen mensen uit hetzelfde team elkaar meestal wel. Wees zelfs benieuwd of een persoon die je niet kent een goed contact is om je tips te geven.

Onze bedrijfsfilm, Micrope, heeft een geanimeerde bedrijfsvideo gemaakt (een combinatie van onze verticale video en een marketingvideo die is gefinancierd met een omgekeerde veiling). We gebruiken deze video over de hele wereld en moeten onszelf elk jaar een overvloedig bedrag uitbetalen om Rick Armstrong extra verkopers/artiesten te laten inhuren om een meerkanaalspromotie van ons nieuwe product (de Micro-EB-25P) te maken. Vandaag de dag, ook al spreek ik veel over Micrope, crediteer ik het succes van deze bedrijfsfilm aan het feit dat ik tijd heb besteed aan het opsporen van goede contacten en het inhuren – na verder onderzoek. Op deze manier verdien je geld aan je schrijfwerk.

Geeft u de voorkeur aan professionele of vrijwillige schrijvers?

Ik heb gewerkt met een aantal professionele scenarioschrijvers en gelegenheidsschrijvers. Sommigen van hen zijn onzichtbaar, zelfs voor het team. Er zijn eindeloos veel Onzichtbare Schrijvers. Hoewel je een professional bij naam kunt opsporen, is het vrijwel onmogelijk om een werknemer op te sporen die als producent aan een bedrijfsfilm heeft meegewerkt.

Het gebruik van een alternatieve (niet-film) schrijver is een manier om ervoor te zorgen dat je toch op afstand bezig bent met een bedrijfsfilm. Dergelijke schrijvers hebben gemaakt maakt eigenlijk alles wat wordt genoemd in dit artikel gemakkelijker. U kunt uw leven redden, want er zijn veel tijdbesparende tips in gegooid.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfsfilm een perfecte branding krijgt?

Als je een bedrijfsfilm maakt, creëer je een bedrijfsmerk. Bedenk dat een bedrijfsfilm bedoeld is voor een veel ander publiek dan een reclamefilm. Het doel (van een bedrijfsfilm) is om het merk te laten onthouden door het doelpubliek. Een eenvoudige vuistregel is dat je mensen een jaar lang alleen maar hoeft te informeren over je bedrijf door in de eerste plaats geïnformeerde middelen te krijgen. Een andere is waarschijnlijk om niet eerst trailers te maken. Het is prima om zelfs stereotypen te gebruiken in de eerste 30 seconden aan de buitenkant, maar probeer niet te klinken als een trailer van een film op uw bedrijfsfilm, zelfs niet vergetend dat dit een bedrijfsfilm is!

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>