De beste fotografen ter wereld

Fotograaf Spijkenisse

Dus hier zijn een paar feiten over de beste fotografen in Spijkenisse:

Zinnen als "De Beste" of "De Ultieme" zijn woorden die naar mijn mening verkeerd worden gelabeld. Het gaat er niet om de 'beste' of de 'ultieme' te zijn; het gaat erom de beste te zijn.

Ik ben heel toevallig in de fotografie begonnen. Ik reageer op een oproep voor gratis afdrukken van een kerel die me vraagt om het 18de verjaardagsfeestje van zijn kleinzoon te fotograferen. Hij was een succesvol commercieel fotograaf en had een uitgebreide klantenkring. Ik heb gesolliciteerd en hij was zo onder de indruk dat hij me wilde volgen en ik heb het aanbod aangenomen.

Toen ik eenmaal de eerste gesorteerde afdrukken had, begon ik zo veel mogelijk over de wetenschap van de fotografie te leren. Er ontbrak iets aan de manier waarop de originele foto werd gebruikt om de afdruk te maken. Door onderzoek in de universiteitsbibliotheek en avonden in de plaatselijke Photographers Society kwam aan het licht dat de eerste foto eigenlijk een aotypische weergave was van de omtrek van een boek, geprojecteerd op een wolfraam lichtbord – dat het licht weerkaatste op de fotografische plaat en het beeld van de afdruk en het beeld op het wolfraam lichtbord samenvoegden.

De volgende grote openbaring die alles veranderde, was dat de oorspronkelijke makers van de fotografie allemaal dachten dat zij deden waar zij het beste in waren en dat succes lag in het verkrijgen van de juiste hoeveelheid licht om het onderwerp in het best mogelijke licht te kunnen vastleggen. Tot op dat moment in de geschiedenis hadden de mensen hun oog gebruikt om te proberen te zien wat er op de fotografische plaat te zien was. Maar men had nooit eerder gedacht dat het 'oog' een camera was.

Het tweede mysterie dat de fotograaf omringde, was dat alle 'verbeteringen' die werden toegeschreven aan superieure fotografische vaardigheden, eigenlijk bedoeld waren om de fotograaf te helpen het beste licht te krijgen om af te drukken. Eenvoudig gezegd, het "verbeteren" moest de foto verbeteren, maar het was nooit bedoeld om deel uit te maken van een strategie bij het nemen van een foto.

Zo werd het verbeteren door de pioniers van de fotografie beschouwd als "neveneffecten van de oorlogsinspanning" die moesten worden ingeperkt of zelfs geëlimineerd. Maar de populaire natuurkunde en scheikunde, en de wiskundige vaardigheden van de latere fotografen, toonden aan dat het licht in feite werd weerkaatst door het glas en door de wolfraam lichtplaat terwijl het op het scherm weerkaatste.

Bewijs later dat het versterken van het licht niet zo eenvoudig was als het versterken van de schaduw op de foto.

Tegenwoordig gebruikt men deze kennis om te helpen bij het adverteren. Reclame is gebaseerd op de vooronderstelling dat het verleden de beste indicator is voor de toekomst. Mensen hebben de neiging zich te comfortabel te voelen met wat ze kennen en vergeten wat er om de hoek komt kijken.

Simpel gezegd, de reclame van vandaag is over het maken van de toekomst waar te maken door het communiceren van de boodschap in het hier en nu. De boodschap wordt, 'het juiste ding om te doen is om te communiceren een behoefte aan iets nieuws of anders, een behoefte die niet kan worden ingevuld door bestaande producten of diensten.

Het resultaat van deze communicatie is het creëren van een behoefte in de markt die niet door bestaande producten of diensten kan worden vervuld. Dit afstemmen van de communicatie op een specifieke behoefte wordt marketing genoemd.

De wetenschap van marketing ligt in de toepassing ervan en in het onderzoek. Het doel is na te gaan wat een produkt maakt dat mensen willen kopen en een manier te ontwikkelen om in die behoefte te voorzien.

Samen met adequaat onderzoek komt de even belangrijke praktijk van het plannen en organiseren van de schepping en het gebruik van het produkt dat zal worden gecommuniceerd.

Zonder planning, organisatie en communicatie is marketing stom – een bundel boodschappen zonder doel of praktische waarde. Marketing is geen vrije, open keuze. Het is een vaardigheid, kunstig en kritisch denken dat mogelijk maakt wat marketing kan zijn.

NancyBEVERELL zegt: "Wanneer ik met klanten werk, heb ik gemerkt dat de grootste motivator een overtuigend idee is dat in een behoefte voorziet."

Dat is zeker waar. Dat is ook wat marketing zo geweldig maakt. Het biedt zo veel verschillende en geldige manieren om een boodschap over te brengen. Veel verschillende en unieke mogelijkheden om in de toekomst bij te dragen aan de wereld.

creatieve geest – niet per se een groot schrijver, maar zeker iemand met visie en bijWords.com was dat 'woord'!

visionairs – visionair bij gebrek aan een betere term, bij gebrek aan beschikbare media, bij gebrek aan inzicht in hoe zij effectief kunnen bijdragen en bij gebrek aan interesse om hun denken te diversifiëren

initiatief – het initiatief nemen om iets/iets anders te doen, zich richten op iets/iemand "anders" dan wat zij verwachtten, een bepaalde actie ondernemen, voldoende om herinnerd te worden in de tijd/jaren/jaartallen – initiatieven worden deels herinnerd door de actie en door de persoon die de actie uitvoerde of door het bedrijf dat zij vertegenwoordigden; voorbeelden zijn Bill Gates, Steve Jobs, Dilbert-lezing en ga zo maar door.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>