Hoe leg je je leven vast?

Lifestyle photographer

Het betekent dat je, zelfs als je gaat zitten, een kwast tegen de lens zet en zo leven in een beeld brengt. Lifestylefotografie verwijst naar de stukjes die je geeft (je interpretatie en advies) en de stukjes die je hen daar laat zijn, op een leven zoals het gebeurt. Als ze een haarvlechter nodig hebben die je beste en je snelste is, zorg je ervoor dat ze die hebben. Als je gaat zitten en hen fotografeert, wat je beslist, wie je het vertelt en wanneer, wie ze fotograferen en wanneer, jouw oordeel zit er allemaal in.

Deze benadering van fotografie heeft twee kanten – het is niet beschreven en uiterst ongefilterd.Unscripted Ik heb het niet over het bevelen van je onderdanen. Ik heb het over dingen gewoon laten gebeuren. Ik  maak me geen zorgen en vertel anderen niet hoe ze eruit moeten zien, wat ze nodig hebben – of ze haar nodig hebben of niet (cue eenzijdige torso’s, volledige bangle scènes, selfies), of eventuele accessoire make-up die ze op hebben zichtbaar zal zijn voor de camera, enzovoort.

Ongescript betekent dat je personages niet vertelt wat ze moeten doen. Je vertelt ze niet hoe ze eruit moeten zien, en het betekent dat je totaal niet onder de indruk bent als ze niet doen wat je ze opdraagt. Het geeft je de vrijheid en de vrijheid is vrijheid. Uitgestrekt Een lifestyle-foto kan van alles laten zien – kortgeknipt haar, verborgen make-up, vriendinnen die bezig zouden moeten zijn met teamactiviteiten, funky bokken in de tuin. Als je ronddwaalt, van alles meemaakt en fotografeert – of het nu een foto is van iemand ‘s avonds laat in een nachtclub, of van een fietsslot dat in een mullet verandert, of van een bloederige weg in China zelf – en alles op de juiste manier labelt, leg je hun leven vast. Ze zullen naar je toe komen omdat het standaard is om eerlijk en open te zijn. Als je het vraagt, ben je flexibel en open om erachter te komen en ze zullen altijd naar je toe komen. Het leven draait om delen. Uiteindelijk werk je met mensen en hun vrienden – dit zijn de foto’s die bij mensen herinneringen oproepen en een verhaal delen, zoals jij en ik dat al doen. Dus, maak een afspraak met je. Omlijst de scène. Speel met je belichting (zelfs als je denkt dat andere fotografen er te veel aan veranderen, wat als jij gewoon wat minder met het licht speelt? Of speel met elk deel ervan een beetje meer). Druk af. Zet en maak foto’s – open ze en vermaak jezelf! Neem de plek waar je bent over – leef met je inspiratie. Trek je terug uit het comfortabele leven waarin je hebt gesocialiseerd en ga op avontuur. Maak je klaar om foto’s te maken die het ware leven laten zien dat je in je fotografie legt. En maak je geen zorgen over de naam: het gaat erom dat je laat zien – niet wie ze zijn, alleen dat ze er zijn.

Lees meer

Photoshoot

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>