Hoe maak je een organisch model

Productfotograaf Rotterdam

 

 

 

 

De eerste keer dat ik een full body conceptbeeld van een nieuwe BMW zag, wist ik dat het concept van de grond af aan was ontworpen. De typische trouw fotoshoot, een cliché van de laatste jaren, kon alleen maar recht doen aan zo’n full body image.

Een on-camera fotograaf zal niet in staat zijn het volledige scala van emoties vast te leggen dat een merkeigenaar kan. Er moet geen poging worden gedaan om de dingen die op het punt staan te worden weggegooid, perfect te bewaren. Om dit doel te bereiken moet de fotograaf een organische sfeer voor de camera creëren. Daarom moet de fotograaf niet twee keer hetzelfde beeld opnemen, omdat het onmogelijk is hetzelfde gevoel met een andere camera en onder andere lichtomstandigheden te reproduceren.

Als de fotograaf weigert foto’s te nemen, zal het product de consument teleurstellen en is uw vermogen om het product te verkopen in gevaar. Het creëren van dit beeld brengt veel experimenteren met zich mee; u zult veel verschillende werkwijzen moeten doorlopen om die prachtige en zeer emotionele toets te krijgen. Op die manier kan de fotograaf selectief worden, omdat hij niet weet waar hij bepaalde elementen wil plaatsen of hoe ver hij de hartslag van het product dat hij in handen heeft, moet opvoeren. Het kan een eenvoudig, maar vermoeiend proces zijn.

De zoektocht naar lichamen

Productfotografie belooft veel vrijheid, maar verplettert ook diezelfde vrijheid en verandert vaak de essentiële kwaliteit van het product. Het duurt maanden om het creatieproces te zien toenemen tot iets er goed uitziet. Het duurt maanden, afhankelijk van hoeveel werk je in dit project steekt.

Ik ben geen deskundige modelbouwer, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het minste wat je voor je model moet proberen te doen is gelijkmatig leven.

Ik kan u zeggen dat ik soms het gevoel heb dat mijn lichaam te verkrampt is. Het wordt moeilijk voor mij om natuurlijk te bewegen, maar dat is gewoon een gevolg van de hoge spanning die gebruikt wordt om het product gefotografeerd te krijgen en de onstabiele aard van mijn slachtoffers.

Als je model te veel op een model lijkt, verlies je tijd. Het is moeilijker voor productfotografie als je toevallig bijna helemaal geen lichaam hebt waar je rekening mee zou houden. Anders is je lichaam slechts een van de vele factoren waarmee je rekening houdt om te bepalen hoe goed je product de blik van je klant vangt. Het is alsof je voor een beroemdheid fotografeert terwijl je heel goed weet dat je met een ‘plastic model’ werkt.

Pas dan kunt u overwegen een kunstenaar in de arm te nemen om uw model er wat realistischer uit te laten zien of een lichaam van hoge kwaliteit te gebruiken.

Eerste stappen

Als je nog niet begonnen bent aan een nieuw product:

-Maak een kort vignet of storyboard voor de preview. Merk op dat je met een kort vignet of storyboard onnodige middelen kunt besparen.

-Als je eenmaal een opdracht hebt, doe dan inspiratie op voor je personage.

-Bepaal de plaats van uw product. Concentreren op de fasen van productontwikkeling kan u veel pijn en hartzeer besparen.

-Neem je algemene rijm en gemeenschappelijke opmaak voor de kogels, commando’s, en schutters. Bewerk ze tot ze op het lichtste punt staan. Ook kan het nuttig zijn om Emblemen van je buit te halen.

-Nu alles er goed uitziet, neem je je camera en maak je een foto van je voorvertoning, net zoals je de eerste keer deed. Wat zie je nu?

Maak een lijst op basis van je laatste foto, en verfijn een paar dingen om het beter te krijgen.

Ik acht de volgende zaken van groot belang:

Product model versus achtergrond

Poses met verlichting

Kamerhoeken

Wie is je model en je type model?

Slotopmerkingen

Zodra u de fotografie van uw prototype/kunststofmodel hebt afgerond, moet u een aantal basiskeuzes maken die ik eerder heb genoemd. Deze kunnen van invloed zijn op de manier waarop u dingen in de toekomst benadert, dus zorg ervoor dat u uw product Visuals daarop richt. Vertrouw me!

Zorg er altijd voor dat u ook ten minste één product foto van uw product maakt. De informatie kan zeer nuttig zijn in de toekomst! Heb jij nog tips voor betere productfotografie? Laat het me weten in de reacties hieronder!

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>