Videoproductie

Videoproductie

 

 

 

 

Een videoproductie kan heel interessant zijn, omdat er veel verschillende functies zijn binnen een videocreatie. De meeste van hen gaan hand in hand met live-streaming en zijn vitale onderdelen van het daadwerkelijk betrekken van uw publiek met live-streaming. Door te begrijpen wat er allemaal bij komt kijken, zult u in staat zijn een slimme beslissing te nemen bij het kiezen van het juiste bedrijf en/of dienst voor de klus.

Een videoproductie kan heel interessant zijn, want er zijn veel verschillende functies binnen een videocreatie

Laten we beginnen met de basis. Een videoproductie is er in twee basisvormen: event-based video en non-event-based video. Beide types kunnen uren in beslag nemen en zijn zo goed als klaar, op een videoklok, wanneer de uitvoering van het team begint. Naast het opnemen van licht, geluid, en wat voor audio en visuele elementen dan ook die je voor dit project hebt voorbereid, is er bijna altijd iemand die op het verwachte tijdstip de hoofdteller hanteert. Het bovenstaande moet duidelijk maken om wat voor soort videoproductie het gaat.

Er zijn oprichters die helemaal geen gebruik maken van een videoproductie. Voor hen is een productie eigenlijk niet meer dan een hulpmiddel. En het gereedschap dat zij gebruiken voorziet in (of kan nuttig zijn voor) al het andere dat zij nodig hebben. Audio, belichting, sound design, het geheel – dit alles staat tot hun beschikking. Er zijn zelfs mensen die deze hulpmiddelen volledig negeren, die geen videocamera bezitten, die geen budget hebben en die zelfs niet-professionele passanten in dienst willen nemen in plaats van autochtone professionele videografen. En aangezien de meerderheid van de professionele videoproductiebedrijven geen videoproductie aanbiedt aan een niet-oprichter, kiezen veel oprichters zelf een productiebedrijf, en putten die uit een selecte pool van echt professionele outfits. Maar dit is ook, zoals we al zeiden, het oudste stereotype over hulp – productie.

Wat is een videoproductie precies? Gewoonlijk wordt elke soort video gezien als een videoproductie. Met betrekking tot de manier waarop het echter wordt geproduceerd, zijn er echt twee verschillende vormen: event-based en non-event-based. Event-based video zijn meer de gebruikelijke brood en boter video productie voor sommige bedrijven. Deze types bestaan uit occasionele en korte video’s die specifiek zijn opgesteld voor een specifiek evenement, zoals een conferentie, jubilea, grote persevenementen, enzovoort. Voorbeelden zijn Flipboard, Twitter, Soundcloud, en Kickstarter.

Gewoonlijk wordt elke soort video gezien als een videoproductie

Event-based video zijn meer de gebruikelijke brood en boter video productie voor sommige bedrijven

Afhankelijk van de lengte van het evenement kan video op basis van een evenement, ondanks de vergelijkbare functie, behoorlijk gespecialiseerd zijn. Voor tijdgebonden evenementen, zoals conferentiegesprekken en workshops, is het zeer ideaal. Maar zelfs de evenementformaten verschillen duidelijk van evenement tot evenement, dus tenzij u al vertrouwd bent met de eigenlijke productie van elk evenement, hebt u misschien een second opinion nodig. Op evenementen gebaseerde video’s zijn het brood en de boter tussen een event-framing van een videoproductie.

Event-based video zijn meer het brood en boter tussen event-framing een video productie

Niet-gebeurde video’s behoren tot de categorie “elke zilveren kogel”. Het niet halen van de voltooiingstijd kan als een prestatie worden beschouwd, aangezien veel bedrijven falen door een dergelijk gebrek aan planning en voorbereiding. Maar zelfs als een evenement niet in staat is om de videoproductie te produceren, kan een overweldigende hoeveelheid inhoud (video’s, beeldmateriaal, fotografische negatieven, enz.) worden bewerkt en vrijgegeven via live-streams. Een evenement met een overcapaciteit aan deelnemers kan zelfs fungeren als live-stream enscenering voor de niet op het evenement gebaseerde video’s.

Niet-gebeurde video’s behoren tot de categorie “elke zilveren kogel”. Het niet halen van de eindtijd kan als een prestatie worden beschouwd, aangezien veel bedrijven falen door een dergelijk gebrek aan planning en voorbereiding

Omdat non-event-based video’s bestaan uit bijna alle verifieerbare elementen, kunnen zij meer bekendheid en internetuitzendingen krijgen dan de event-based video (die slechts is voorzien van beperkte elementen zoals een beperkt aantal camera’s en storyboards). Als een niet op een evenement gebaseerde video wordt uitgebracht via live-streams, is het niet meer zo’n geworstel als een op een evenement gebaseerde productie. Er is een groot verschil tussen de betekenis van de oorspronkelijke creatie en de latere populariteit van het speicale werk.

Niet-gebeurde video’s behoren tot de categorie “elke zilveren kogel”. Het niet halen van de eindtijd kan als een prestatie worden beschouwd, aangezien veel bedrijven falen door een dergelijk gebrek aan planning en voorbereiding

Op gebeurtenissen gebaseerde of niet op gebeurtenissen gebaseerde video? Op evenementen gebaseerde video’s verlopen nooit, dus ze vereisen een nog hogere productiekwaliteit om betekenisvol te blijven. Voor evenementen die aanzienlijke hoeveelheden waardevolle inhoud genereren voor hun respectieve consumenten, zijn ze een logische keuze.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>