Animatie en live-animatie

Animatiefilm laten maken

 

 

 

U zult ook zien hoe zowel stop-motion als live action animatie worden gemaakt. Animatie is zeer veelzijdig en wordt daarom in veel verschillende soorten films gebruikt.

In de tegenovergestelde richting zien we wat we “diegetische animatie” noemen, waarbij een DVD-video wordt omgezet in een film. Laten we dus een kleine omweg maken en deze vorm van animatie nog eens nader bekijken.

Film Kwaliteit

Animatiefilms zijn beschikbaar in 2D of 3D in vele verschillende formaten. Methoden van kleurcorrectie en visuele effecten zijn ook gevarieerd, door gebruik te maken van alle drie dimensies, digitale graphics.

Dat een goede film in 4K-resolutie kan worden bekeken, wat overeenkomt met een breedte van 4,6 km en een hoogte van 6,1 km op de evenaar van de aarde, is alleen te zien in films die door de meest geavanceerde special-effect-artiesten zijn gemaakt. Films in deze resolutieniveaus zijn zeer moeilijk te maken, maar het gebruik van computers in de films helpt ook een stuk.

Bekijk de video hieronder (volledig HD 1080i beeld):

Bekijk deze video van een majestueus Perzisch ros, getiteld “Havab” van regisseur Ali Farkhondein. Dit paard werd getraind en gebouwd met speciale aandrijfsystemen om te worden gebruikt als racepaard.

De verborgen foto is als referentie in dit artikel opgenomen, zodat u dit prachtige paard in actie kunt zien:

Het is zeer meeslepend om dit meest betekenisvolle levende wezen door het geheugen van het publiek te zien rennen. Naar zo’n schepsel kijken bij speciale gelegenheden in een film is een heel bijzondere ervaring.

De geluidseffecten in sommige films zijn veelzeggender. Het kan een verbazingwekkende scène zijn van een vos met tien staarten die uit een boom springt en in het gezicht van een leeuw terechtkomt. Het kan een verbazingwekkende maanlanding zijn. Of het creëren van spectaculaire lichteffecten (dubstep, filmsoul, vreemde hypnotiserende achtervolging van dieren, veranderende schaduwen). Met deze geluidseffecten worden films zonder twijfel de films van onze tijd.

Wereldrecordbrekende beeldkwaliteit in animatiefilms

Voordat we verder gaan met de voorbeelden betreffende animatie, is het belangrijk de verschillende soorten visuele effecten in animatie te beschrijven. Er zijn verschillende soorten composities, en composities zijn ingewikkelde vormen van licht en schaduwen en kleurcorrectie, hetzij stilstaand of bewegend. We zullen afwijken van het onderzoek van de animatie-experts door technische hoogstandjes uit het verleden te onderzoeken. Wij zullen ons echter houden aan de basisprincipes, die gemakkelijk kunnen worden gereproduceerd in digitale kunstwerken tegen de meest redelijke prijzen, in de toekomst zal het ons doel zijn om de best toegekende en de best gepasseerde technologieën te vergelijken.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>