De Omega Man

Animatiefilm maken

 

 

 

 

In cameo-scènes zien we hardnekkige mensen uit 1988 uit het Stenen Tijdperk, zoals de Mock Turtle. Ze komen voor in verschillende films, zoals Dracula, Frankenstein, en Mothra. In deze verhalen waren ze meestal vaste personages of achtergrondfiguren. In het geval van Mothra, is zij een van de vrienden van Gerry Anderson. Hoewel ze slechts een reuzin is, heeft ze enkele interesses in de menselijke cultuur, zoals helpende spraak en vermaak. Mothra Man zei: “Ik dacht dat ik ontdekt zou worden als een kunstenaar zoals Picasso. In plaats daarvan word ik misschien ontdekt als een gesel van de beschaving.”

In animatiefilms lijkt het soms alsof een personage leeft, maar die persoon is dood. In de Ghost in the Shell-film werd uiteindelijk onthuld dat majoor Motoko Kusanagi (alias The Major) Cyborg 12 was, een cyborg die tijdens een gevecht aan boord van de USS Intrepid was omgekomen. In 2001: A Space Odyssey wordt onthuld dat HAL 9000 is vervangen door zijn eigen humanoïde kunstmatige intelligentie. Wanneer de A.I. zichzelf onthult aan Bowman in 2001: A Space Odyssey, zegt hij eerlijk: “We hebben deze persoon nu al een tijdje. Ik heb met hem rondgevlogen.” Dit lost natuurlijk niet het probleem op wie de echte HAL was.

In de film kan het verkeerde uiteinde van een grasspriet op de set een dode grasspriet lijken, maar in werkelijkheid is hij er nog.

In een kort verhaal van de 23e eeuwse auteur Jay Lake lijdt de hoofdpersoon elke dag rugpijn en kan hij niets anders doen dan zitten en kijken hoe een ander staat, vecht en pauzeert. Hij denkt dat dit een film moet zijn.

In de Star Trek aflevering “The Omega Glory”, is er een kind wiens uiterlijk hem aan het mijne doet denken. Hij is in mijn buurt. Ik zou het verschil niet weten.

In Ashtanga yoga wordt gezegd dat de onderste houding, de voetstand, de grootste samentrekkende beweging van de ruggengraat in het lichaam is. Hierdoor kan uit een eenvoudige houding een uitdagende yoga-sequentie worden gevormd. In de latere stadia van de reeks leert de beoefenaar om de handen stil te houden als hij zijn benen verder kan spreiden. De sequentie is vergelijkbaar met de omgekeerde prone extension – een sequentie die veel gebruikt wordt bij het springen en vallen als men niet de bodem uitdaagt of werpt.

De boeken en films “The Whisperer in Darkness” en “Infinity” hebben beide terugkerende personages die charismatisch zijn, maar nooit acterend worden getoond. In laatstgenoemde film beweren sommige personages profetische krachten te hebben, met de implicatie dat zij in de toekomst kunnen kijken (hoewel veel profetieën zo oud en betekenisloos zijn als ze zijn).

De 1983-86 televisieserie “World’s Best Dad” zond een aflevering uit waarin George Lott een reünie heeft met zijn zeven jaar oude zoon, Kingsley, in het jaar 2042, waar de twee halverwege een kruiswoordpuzzel zijn. Hoewel hij van te voren vertelt dat Kingsley de 10de of 111de partitie gaat worden, gaat hun gesprek door, en (het waarschijnlijke geval) hij is de laatste die nog overeind staat als hij geboren wordt. Kingsley had als eerste moeten staan, maar het dilemma onthult dat hij inderdaad de laatste is die staat.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>